Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Dermatitis

Kaj je dermatitis in kaj je atopijski dermatitis?

Atopijski dermatitis je relativno pogosta, kronična vnetna bolezen kože, glavni težavi sta srbež in ekcemi (področja pordele, rdečkaste, luščeče se kože, občasno z ranicami, včasih je koža na teh mestih groba, zadebeljena). Atopijski dermatitis (AD) se običajno razvije pri ljudeh, pri katerih je razvoj in funkcija celic vrhnjice kože spremenjena, imajo pa tudi nagnjenje k alergičnim odzivom, povezanim z imunoglobulini E.

Pogosto se povezuje z drugimi alergijskim boleznim kot so astma, seneni nahod, alergijski konjunktivitis

Seboroični dermatitis

Seboroični dermatitis je vnetje kože na predelih, bogatih z lojnicami: med obrvmi, ob nosu, na lasišču, na prsnem košu. Vnetje se kronično ponavlja, najpogosteje je povezano s prihičnim stresom, neustrezno prehrano ali neustrezno nego. Ena najpogostejših težav v lasišču – prhljaj – je največkrat le ena od manifestacij seboroičnega dermatitisa.

Perioralni dermatitis - vnetje kože okoli ust

perioralni dermatitis (v prevodu – vnetje kože okoli ust) oziroma širše periorificielni dermatitis (vnetje kože okoli odprtin na obrazu: oči, nos, usta). Na prizadetih mestih se pojavljajo skupine drobnih rožnatordečih bunčic, koža teh predelov je pogosto nežno pordela, občasno se nežno lušči. Koža se burno se odziva na zunanje dražljaje, bolniki opisujejo pekoč občutek ali zbadanje. Relativno pogost je pri odraslih ženskah, razvije pa se tudi pri moških in otrocih.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo
01 51 41 700
info@dermatologija.eu

Delovni čas

Pon. - Čet. : 8:00 - 20:00
Petek: 8:00 - 14:00
Čakalna doba za samoplačniški pregled:
1 – 3 tedne.
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram