Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Kožni rak in zdravljenje

Velika večina novotvorb na koži je nenevarnih in njihovo odstranjevanje ni potrebno. Nasprotno pa je lezije, ki so potencialno nevarne (maligne), potrebno odstraniti čimprej po prepoznavi. Med njimi so najpogostejše: bazalnocelični karcinom, ploščatocelični karcinom in maligni melanom. Ob kliničnem sumu, da je sprememba lahko maligna jo je smiselno izrezati z varnostnim robom (poleg nje odstraniti še rob zdrave kože) in poslati k patologu na mikroskopski pregled (t.i. histopatološka preiskava). Histopatološki izvid opredeli naravo lezije in širino varnostnega robu (pove ali je bila sprememba v celoti odstranjena).

Bazalnocelični karcionom

Bazalnocelični karcinom in ploščatocelični karcinom sta pogostejši obliki kožnega raka, imenovani tudi nemelanomski kožni rak, ali laično »svetli kožni rak«.
Preberi več

Maligni melanom

Melanom ni najpogostejša oblika kožnega raka, a je najnevarnejša, saj pogosteje metastazira (se razširi na druge organe) in povzroči največ smrti.
Preberi več

Ploščatocelični karcinom

Pojavlja se predvsem na soncu izpostavljenih mestih telesa.
Preberi več
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram