Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Kožni rak

Svetujemo samopregledovanje kože enkrat mesečno.

Pozorni moramo biti na spremembe v barvi, velikosti ali obliki znamenja. Pregledati je potrebno kožo vsega telesa, tudi na stopalih, med prsti nog, na genitalijah.

Nekajkrat letno prosite tudi nekoga od vaših bližnjih ali vašega frizerja, da vam pregleda kožo na lasišču.

Zaščita pred soncem

V času največje moči UV- sevanja (med 10.00 in 17.00 uro) svetujemo, da se izogibate izpostavljanju soncu. Zaščitimo se z ustreznimi oblačili, pokrivali in sončnimi očali. Za predele kože, ki morebiti ostanejo izpostavljeni, svetujemo uporabo pripravkov za zaščito pred soncem. Uporabljamo varovalne pripravke v vrednosti zaščitnega faktorja 30 ali več, priporočamo pripravke, ki vsebujejo tudi zaščito pred UVA žarki.

Za ustrezno žaščito je pripravek potrebno nanesti v dovolj debeli plasti: po eno čajno žličko (5 ml) za predel obraza, vratu in prsnega izreza, eno za sprednji del trupa in eno za hrbet, eno za zgornji okončini in po eno za vsako spodnjo okončino.

Omenjeni pripravki so namenjeni zaščiti, kadar se soncu ne moremo izogniti, ne pa podaljševanju izpostavljanja UV sevanju.

Namen?

Epiluminiscenčna dermatoskopija je namenjena spremljanju kožnih sprememb (predvsem melanocitnih nevusov). Z napravo poslikamo kožne spremembe, posnetek se shrani v računalnik, kjer poseben računalniški program sliko obdela, kar omogoča sledenje, primerjanje in analizo posameznih kožnih sprememb skozi določeno časovno obdobje.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo
01 51 41 700
info@dermatologija.eu

Delovni čas

Pon. - Čet. : 8:00 - 20:00
Petek: 8:00 - 14:00
Čakalna doba za samoplačniški pregled:
1 – 3 tedne.
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram