Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Lasersko zdravljenje kapilar

Pravočasno ukrepanje!

Bolezen se s pravočasnim ukrepanjem lahko prepreči, zato moramo že pri povečanem dednem tveganju ravnati preventivno. Priporočljiva je hoja po mehkih travnatih površinah, kolesarjenje in plavanje, zlasti v morski vodi. Izogibati se je potrebno daljšemu mirnemu stanju, mirnemu sedenju s prekrižanimi nogami in pregrevanju nog v vroči vodi.

Kako?

V kolikor sta okvarjeni glavni veni na nogah, je potrebno kirurško operativno zdravljenje. V medicinskem centru Fabjan v Celju obolelo žilo odstranimo s klasično operacijo ali jo zapremo z LASERJEM.

Klasična operacija poteka v splošni narkozi in bolnik je sposoben za delo po mesecu dni. Poseg z LASERJEM se opravi ambulantno v lokalni anesteziji. Bolnik je takoj po tem sposoben za hojo, rehabilitiran pa je v tednu dni.

Po postopku

Po posegu ima bolnik povito nogo z elastičnim povojem ali ima obuto elastično nogavico. Povoj ali nogavica ostaneta na nogi tri dni neprekinjeno, če pa ima bolnik v nogi občutek tiščanja, mravljinčenja ali noge ne čuti, mora nogo v ležečem položaju odviti in jo nato ponovno nekoliko bolj rahlo poviti.

Po posegu lahko bolnik hodi – priporočamo hojo vsaj 10 minut na vsako uro. Izogiba naj se daljšemu mirnemu sedenju ali mirnemu stanju.

Prvi prevez noge se načeloma opravi po treh dneh pri domačem zdravniku, v kolikor ni dogovorjeno drugače. Šivov ni potrebno odstranjevati, ker se razgradijo sami.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo
01 51 41 700
info@dermatologija.eu

Delovni čas

Pon. - Čet. : 8:00 - 20:00
Petek: 8:00 - 14:00
Čakalna doba za samoplačniški pregled:
1 – 3 tedne.
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram