Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Lasersko odstranjevanje žilic na spodnjih okončinah

Poleg varic (večjih, razširjenih ven) se v koži spodnjih okončin pogosto oblikujejo tudi t.i. venektazije – drobne rdečkaste, vijolične ali modrikaste žilice, ki jih opazimo kot samostojne žilice ali v drevesastih vzorcih.

Pri nastanku sodeluje vrsta dejavnikov: genetika, hormoska stanja in zdravljenja, stanje v globokem venskem pletežu itn.

Praviloma se neškodljive, čeprav časih sprožijo občutek pekoče bolečine – zlasti ob dolgem stanju.
Njihovo odpravljanje ni potrebno, je pa seveda mogoče. Pri drobnejših uporabljamo laser, pri debelejših (več kot 2 m) pa sklerozacijo. Praviloma je potrebnih več postopkov ( 2 – 3), žilice postopoma izzvenijo v 3 – 6 mesecih.
Posege izvajamo predvsem v hladnih mesecih leta, bolnik se namreč mesec dni pred posegom in vsaj 6 tednov po posegu ne sme izpostavljati sočnim žarkom.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo
01 51 41 700
info@dermatologija.eu

Delovni čas

Pon. - Čet. : 8:00 - 20:00
Petek: 8:00 - 14:00
Čakalna doba za samoplačniški pregled:
1 – 3 tedne.
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram