Največja slovenska zasebna dermatološka ustanova
Telefon: 01 51 41 700 
 Email: info@dermatologija.eu

Odpravljanje prekomernega potenja

Kje?

Uporablja se lahko kjerkoli na telesu, najbolj učinkovita je pri umirjanju potenja dlani in podplatov. Pomembnih stranskih učinkov nima, cenovno je zmerna, zahteva pa nekaj več časa.

Kašen je namen posega?

Umirjanje prekomernega potenja

Preden se za poseg odločite, je dobro vedeti:

  • Učinkovito
  • Neboleče
  • Če upoštevamo režim postopka, so učinki dolgotrajni.
  • Neprimerno za nosečnice, osebe s srčnimi spodbujevalniki ali kovinskimi vsadki

Kako poseg poteka?

Iontoforeza je poseg, pri katerem s pomočjo nežnega enosmernega električnega toka umirjamo hiperhidrozo oziroma prekomerno potenja – zlasti dlani, podplatov in pazduh..

Na dlaneh in podplatih, kjer je stik najboljši in koža trpežna, lahko uporabimo večjo intenzivnost, zato so rezultati najboljši. Dlani ali podplate za približno 20 minut položimo v plitvo posodo z vodo, kamor naprava pošilja nežen električni tok. Postopek sprva ponavljamo pogosteje (npr. 3-4 tedne 3x tedensko), ko se potenje umiri pa preidemo na vzdrževalni režim: 1x tedensko do 1x mesečno.

V pazduhah, na obrazu in drugje po telesu pa je stik slabši (uporabljamo posebej oblikovane blazinice ali obloge) in koža nežnejša, zato je potrebno energijo, čas in število ponovitev prilagoditi.

Ne veste, katero kožno težavo imate?

Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo
01 51 41 700
info@dermatologija.eu

Delovni čas

Pon. - Čet. : 8:00 - 20:00
Petek: 8:00 - 14:00
Čakalna doba za samoplačniški pregled:
1 – 3 tedne.
Našo ekipo priznanih specialistov dermatologov in usposobljenih terapevtov odlikuje strokovnost, ki izhaja iz dolgoletnih izkušenj.

Na področju dermatologije in estetike svojo dejavnost širimo in dopolnjujemo s sodelovanjem s strokovnjaki s področja plastične in estetske kirurgije.

© 2020 Dermatologija Rogl Fabjan. All Right Reserved.

Kontakt

DERMATOLOGIJA ROGL FABJAN d.o.o.
Derčeva ulica 35
1000 Ljubljana
Tel.: 01 51 41 700
info@dermatologija.eu
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram